Winston Churchill sa


Winston Churchill sa:
"Det omöjliga tar bara lite längre tid"


tisdag 23 juni 2015

Mygg, sol, blåst och lite regn

Ja så kan man väl sammanfatta första veckan.

Midsommar blev trevlig. Vi kunde to m sitta ute och dricka kaffe på dan! Tråkigt var väl att Mats fick huvudvärk och sprutorna ville int riktigt ta. Men det gick iaf.

Och som vanligt Hade vi mat till ett helt kompani! Robert hade gjort sillsallad, som vi åt till lunch. Och till middag åt vi grillspett, med sallad och två sallader som Emma gjort. Vi hade int behövt grönsalladen, måste minnas det till nästa år.....

Enda spektaklet var väl att det int gick att ligga i Lillstugan...Emma sövde Melker där och det gick ju bra, men när dom skulle gå i säng, så tog det väl en timme, då kom Emma in. Det var fullt i mygg i stugan! Så det blev omorganisation! Robert i köket och dom andra i rummet. Och hur Melker kunde sova genom all flyttning, han sov ju i resespjälsängen när dom bar över honom! :D

Lite värme har infunnit sej, en så där +18 och tidvis sol. Igår kom det ca 2 timmar regn, välbehövligt, för det har blåst en del. Vilket har varit bra för oss, det är en hel del mygg, mer än tidigare år. Men plantor och det som är sått behöver vatten och det är skönt att slippa springa och vattna jämt.
Det har börjat lysa på lite sallat och rädisor, och jag tror t o m att tomatplantorna och paprikan kanske överlever! :D

Grönt har det då blivit!
Och fast metrologerna påstår att vi bara har vår, nja kanske, det har inte slagit ut blommor än, som brukar ha blommat ut innan vi flyttat hit, så kanske. Tycker iaf att det är lagom varmt!
Kiba tycker iaf att det är snudd på för varmt mitt på dan, så hon fick jag int med på nån långpromis, fick locka med att hon skulle få godis!
Och "bubbarna" har börjat blomma, så några får vi. Vad som nog blir lite är björnbär, dom håller nog på med föryngring. Sen får vi se om vi får trädgårdshallon i plantorna vi fick av svågern.

Nu skriker ryggen!
Vila, sen kaffe och muffins!
Byebye!

Inga kommentarer: