Winston Churchill sa


Winston Churchill sa:
"Det omöjliga tar bara lite längre tid"


torsdag 6 januari 2022

Trettondag jull

 

Ja det drar ihop sig! Snart ska julen kastas ut.

Men igår var vi till Bureå och hälsade på. Och Melker hade hockey träning med mamma när vi kom.Emma säger att det är BARA 🏒 på hjärnan 😆 Vi fick kaffe och fika och många kramar av barnbarnen.

Suttit och tänkt på hur långt vi kommit,ja inte hockey träning,utan med media. Från bakelit telefon som satt fast i väggen,till bärbara telefoner. Mobiler i olika storlekar och former. Tjock tv, till stora 60 gulare, tunna. Till datorer som kan göra allt,till surfplattor som kan sköta allt som en dator kan! 

För gick man till post eller bank med sina ärenden,nu sköter man det med mobilen och behöver inte lyfta rumpan ur soffan! Kontanter håller på vara ett minne blott. Kort eller switch är det som gäller.

Men, alla ålder och dom som inte är intresserade av att "hänga" på nätet, dom kommer i kläm. Svärmor ville ge barnbarnen pengar i julklapp,vi försökte få henne att förstå att det inte är många affärer som tar emot kontanter. Dels pga Corona och dels för att undvika att bli rånade. Men det gick inte! Och just det blir ett problem för dom som är äldre när det inte går att betala med kontanter och när allt sköts digitalt över datorn. Alla har dessutom inte dator, eller vill sköta sina bankaffärer, kontakter med myndigheter osv över nätet. Så det är många som inte myndigheter tänker på,dom verkar tro att ALLA har en dator,  mobil,  intresse för det här. 

SEn,undra hur det skulle gå om allt bara la av och vi stackare datanördar måste börja läsa papperstidning, börja lyssna på radio, betala med kontanter???

Nä nog funderat,en hund ligger och stirrar ut mej!

Byebye














Inga kommentarer: