Winston Churchill sa


Winston Churchill sa:
"Det omöjliga tar bara lite längre tid"


lördag 13 juli 2013

île Sainte Marguerite


Igår tog vi en båttur till den stora ön på fotot. Det tog bara en kvart över! Nära och bra! Och varmt som vanligt....
Det blev en del klättring och vandring, men överkomligt. Härligaste var nog skogen vi vandrade genom. För just häromkring finns just bara parkområden.

Det skulle finnas både ekorrar, igelkottar och harar, men det ända vi såg var myror och skalbaggar. Ja och hörde en massa cikador, jäklar vad dom kan föra en herrans liv!
Vad vi inte hade riktigt koll på var vad det egentligen var för ö vi var på.
Det visade sej vara Fort Royal, där mannen med järnmasken hade suttit fängslad. Så det blev ett besök på ett museum. Och en titt på fängelset där han nu skulle ha suttit. Vem han nu var, minst troligt enligt fransmännen är att det skulle ha varit kungens bror! Men jag litar på Walt Disney ;)





En massa nutida konstnärer hade utställning i Fortet, så det här är en nymålat konstverk.

Vi hade tänkt äta lunch på ön, men orken tog slut. Det blev i stället lunch på en restaurang nere vid hamnen, där vi oxå passade på att byta till badkläder, inne på toa förståss!

Japp jag tog mej faktiskt ett dopp, men som vanligt har jag svårt att fastna på bild ;) Fast det var iaf jättehärligt!

Idag har Emma och jag strosat gågatan fram o tebaks, köpt iste att ta med hem (Pulver) Käkat lunch på ett Cafe, köpt glass. Mats och Robert skulle undersöka Kasinot och Boulevarden längst havet. Sen blir det vila och städning, packning, ja för i morrn, tidigt som skrutt åker vi till flyget. Och en hel vecka har gått! Tur man har tagit foton så man vet vad man har gjort!

Vi ses och hörs i Sverige, Västerbotten, stugan
Byebye!

Inga kommentarer: