Winston Churchill sa


Winston Churchill sa:
"Det omöjliga tar bara lite längre tid"


måndag 20 juli 2015

Mitt i sommarn

Och fruntimmersveckan.
Och röten i antågande. 
Vilket känns både i luft och i magen. Tror faktiskt den har hållit på ett tag redan, för det har varit så fuktigt.

Vi har faktiskt gjort en tur med bilen upp till Kusfors och Cafe Ångloket. Var ett tag sen vi var där, tror det var när barna var yngre.
Fikade gofika, tårta och bulle, 110 kr för två inte så dyrt!
Vi hälsade på Mats fd arbetskompis Tommy Åberg, han bor i Petiknäs, byn före Kusfors. Otroligt vackert där! Skulle kunna tänka mej bo på ett sånt ställe, om det int var 8 mil till staan! :D Fast man kan ju alltid åka dit och njuta.

Sen så fick jag ju finfrämmen här en dag! 
Majbritt i promenadgruppen skickade ett meddelande på FB,
"Vars är du, vars bor du? " ungfär.
Och jag började skriva en utförlig beskrivning, när hon skrev: Jag står vid skolan!
Så det var bara att vifta in henne! :D Trevligt!! Blev kaffe och prata, innan hon skulle dra vidare till hennes stuga. Hoppas hon hittar hit fler gånger!

Har varit på loppis i Skarviken oxå, i gula huset där Mats moster bodde. Emma och jag åkte dit medan Mats hämtade upp Robert i Burträsk. Där han varit på inflyttningsfest hos sin kusin. 
Och medans dom hjälpte farfar få ut bryggan, så rotade Emma och jag runt i loppisen. Hittade väl en del, bla en plåthållare, vet faktiskt int om den funkar, en toamatta, en söt skål och terrakottakruka. Emma hittade en godisskål och gräddkanna plus sockerskål. Och Melker, ja han hittade en massa sand han ville undersöka! Hönorna och tuppen på gården var oxå ett spännande inslag! Synd att jag int fotade hans min!

Efter loppisen åkte vi ner till stugan på lunch. Och Melker fick bada i träsket, kallt kallt, men om han skulle upp?? Nää du!! Man är väl ingen badkruka heller!

Idag har vi kört trimmer runt skogsplanteringen och fyllt jord i systerdotterns gamla plantering. Jag har grävt upp stenläggningen och flyttat den till en annan plantering. 
Sen så har vi tvättat och klippt Kiba, så nu är det bara Yuki kvar.
 Ja det här är ju int hundarna, men en "husbil" på väg på semester, kanske?
Det finns hur många som helst på vägen mot forsen, ja upp mot samhället. Från början är dom så små att man nästan int ser dom. Men nu håller dom på bli riktigt stora. Har förresten sett riktigt stora hussnäckor, sniglar, i år, mer än vanligt. Måste bero på att det är så fuktigt.

Nää nu ska jag vila.
Byebye!

Inga kommentarer: