Winston Churchill sa


Winston Churchill sa:
"Det omöjliga tar bara lite längre tid"


torsdag 3 oktober 2013

Oktober

Och nu äntligen börjar höstfärgerna komma!
Det har varit en härlig vecka, med sol och blåst, förståss.
Men inget regn som tur är. Vi har fått tillbaka, ja frågan är om den blev lagad överhuvudtaget när, vi hade hit en som skulle titta till taket. Vi har iaf fått mer vattenskada, plus att grannarna fick takdropp inomhus. Så Mats har nästan varje kväll varit upp på taket och satt dit nya skruvar, hoppas nu bara att det hjälper.

Vi har börjat med hallen....
Golvlister är borta, står i förrådet och första varvet måla är gjort. Blir mycket ljusare. Men det dyker ju alltid upp frågor "hur gör vi med golvet? ska vi måla taket oxå?" 
Jag bestämde att golvet tar vi isof i sommar, när vi bor i stugan. Taket, bestämde jag att det ser bra ut! Punkt slut.

Hunnit vara med Kiba till veterinären, igen. Hittade nått på svansen i helgen som jag trodde BARA var nått som fastnat i pälsen. Men se det var det inte! Hade jag vetat vad det var som vi sen tryckte ut ur det öppna såret, hade jag snört ut hunn och spytt på toa!
Tydligen har hundarna en körtel som heter "Violkörtel " på svansen (kanske ska ta och kolla upp det på google om det är sant), men det var inte violer som kom ut utan flugägg! SÅNT HÄNDER BARA PÅ ANIMALPLANET!!!!
Iaf så var den infekterad och vi har nu tvättat 2ggr/dag och det är inga ägg kvar! Hon verkar lite slö, om det har med det att göra?

ja ja

Har fått tid på ögon, för att byta samtalsämne, ska dit på onsdag till veckan. Optikern var rädd att det var början på grönstarr, så det är ju bra att få det kollat, fort.

Annars så, värker det som vanligt på tok för mycket och det beror ju på hösten, som är så vacker....Kunde int hänga med promistanterna på lunch, på "isladan" Rinkside heter den visst. Men det kommer ju fler gånger, det är ju fler "första tisdagen i varje månad" :D

Syns dom svamparna? Det växer flera, höll på skriva miljarder men det är ju att överdriva, på samma ställe. Men nåra busungar har sparkat sönder dom största.

Hittade den här rymlingen på morgon promenaden längst Ridusvägen, det växer överallt! Det är Plymspirea, som antingen nån har blivit less på, eller så har fåglarna spridit fröna som blir sen det blommat klart. Tror jag ska försöka ta en planta till våren, om jag hittar åt dom.

Nää nu skriker ryggen
Byebye

1 kommentar:

majbritt på molnet sa...

Hörs inte bra med vattnet som kommer in ovanifrån, tror att din man är förföljd på något sätt och apropå taket, har du inte varit för snabb att bestämma dig nu för om ni ska ta golvet till sommaren då ändrar du dig säkert.Flugägg finns här också fast i frukt, har en stående fälla för de små flygarna, hoppas de snart är utrotade. Kram och god bättring.