Winston Churchill sa


Winston Churchill sa:
"Det omöjliga tar bara lite längre tid"


fredag 18 juli 2008

Sista om Island













Alla dagar var som sagt int soliga och varma! =D Så här såg vägen ut som vi åkte på, när vi var på väg till Thorsmörk. Som att åka i ett grustag, modell större, OCH små och STÖRRE vattendrag i. Jag tror int att jag ska göra den där turen nån fler gång. Man blev verkligen omskakad. Och ibland kändes det som bussen skulle vält, då tröstade guiden oss med att bussen klarade av att köra i så djupt vatten......upp till fönstrena.....OCH det blev man ju mycke lugnare av, int jag iaf.
Men......det var otroligt vackert där och hade det varit sol, jadå skulle man nog ha upplevt turen på ett annat sätt. Bergslutningarna, skiftade i rött, gult, grönt och svart. Ja hela området var svart, alla stenar, sand......och mitt i allt kunde det blomma en liten röd planta! Det gick int ta nåra kort av växterna, för bussen grängde och skumpade så mycke!
Det här var största glaciärfloden, eller vad man ska kalla det. Det var visst tre glaciärer som rann ner i den här deltat.......och när vi åkte därifrån hade det regnat så mycke att, vattnet hade stigit! Bussen kunde int köra rakt över, utan fick köra på tvärsen och då började bussen luta!! FY tusan så läbbigt!! Satt och intalade mej: den klarar av vatten upp till fönstren! Den har fyrahjulsdrift! Vi klarar det här.........men tänk om vi tippar?????










När vi kommit fram, var det ju meningen att vi skulle gå på en låååååååångpromenad. Men vi gick int så långt, kan ju säga att det var så uppför att dom måst göra trappsteg för att överhuvudtaget ta sej upp! Men det var int det sjukaste! Det finns ju folk som ska pröva på allting. Medan vi stånkade på där i hällregnet i dom blötta trappstegen, undrandes om man skulle måsta ringa bårbil för att ta sej ner. DÅ....ut ur vildmarken kommer en karl, med NUMMERLAPP på bröstet! Det var nått jä......la maraton i skogarna! Det bara sprutade hurtgubbar från alla möjliga länder!! Dom hade sprungit ca 5 mil i hällregnet och vi klagade där vi gick i regnställ!! OCH hade anläggningen recerverat den varma källan för dom hurtbullarna!! Annars var det meningen att vi skulle ha fått bada och värma upp oss, men näää.....




Hittade en del växter som fastnade på bild. Det här vet jag int vad det är. Men det andra är Hundloka som växte överallt! Och dom blev int så höga som hos oss, utan blev små och kompakta och blommade som bara den! Man såg ute på ängarna där fåren, miljoner får, betade, där växter det Hundlokor, i tuvor.








På hemvägen stannade vi av och tittade på ett av många mäktiga vattenfall. OCH givetvis har alla turistinfo hamnat i stan! Så vad det heter ja det har jag glömt. Men den har säkert fått namn efter nån människa på Island! Nästan allting har namn efter människor! Kända och okända.




Men iaf......var vi int blöta redan så blev vi! =D
Jag gick iaf ända fram och fick mej en ordentlig nerblötning! Mats tog sej bakom vattenfallet och fotade.....hm det föjde visst med en bild från hotellet oxå, int bilden med den bästa utsikten, typiskt!
Nää nu får det vara bra! Ska ut och sitta en stund INNAN regnet börjar!
Ha det!
























1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Kerstin!
Vilka härliga bilder.Det är så att man blir sugen på att fara dit.
Ha det så bra.
Kram Anne