4-6 port
1 fläskfilé, ca 600gr
1 msk smör
2 tsk salt
ca 2 krm peppar
ca 4 tsk chilipulver
ca 250 g skivade färska champinjoner
1 hackad gul lök
5 dl grädde
ca 2 dl creme fraiche
ca 1 dl köttbuljong
1-2 dl rött vin
ett par droppar koloritsoja
* Ta bort senor och fett från filén. Skär det i lagom tjocka skivor
*Smält smöret i en stekpanna eller gryta och bryn filén runt om på hög värme.
Salta och peppra samt häll över chilipulvret. Tillsätt champinjonerna och lök. Fräs under omrörning.
*Sänk värmen och tillsätt grädden, buljongen och creme fraichen. Rör om och avsluta med vinet. Smaka av och tillsätt ev ett par droppar koloritsoja för att ge grytan läcker brun färg.
* Låt grytan stå och sjuda, ju längra grytan får stå desto rikligare smak. ( ca 1 tim) Rör om då och då.
Servera med ris/potatis och grönsallad
Supergod och framför allt enkel! Hoppas det smakar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar