Winston Churchill sa


Winston Churchill sa:
"Det omöjliga tar bara lite längre tid"


söndag 20 december 2009

4:de Advent

Ja då var det 4:de Advent...igen, tycker att det var int SÅ längesen faktiskt. Kan det verkligen vara ett helt år sen????
Men det är ju kvar några dagar till julafton...men bara några

Här klädde vi faktiskt granen igår afton, brukar faktiskt vänta till dan före, men det är bara att ha MÅNGA till hjälp!! Det blev dotra och jag! Som slogs med två ljusslingor. Vi köpte en extra till i jul, för 16 ljus är på tok för lite i granen, så vi köpte en med stjärnor som man bara lägger i granen. Blev jättebra!

Ja...på den gamla goda tiden när man var liten, då räckte det med att sätta ljus igranen och pynta den.
Nu mer ger frasen "klä granen" en annan betydelse, för många. Man bokstavligen KLÄR granen! Först börjar man med att skruva fast foten, sen sätter man ihop stammen och försöker få fast den i foten. Sen ska man hitta rätt grenar till rätt varv så att säga, så att den inte börjar se ut som en vildväxt levande gran....hm...sist sätter man dit toppen. Sen pyntar man!
Så klä granen idag tar mycke längre tid och ger vissa i familjen huvudvärk...;-D
men nu är det gjort!

Hann med att baka en Pepparkakscheescake igår oxå, har inte hunnit smaka den, för den skulle helst stå kallt ett dygn. Men till kaffet idag ska den avsmakas.

Har annars mest suttit i fåtöljen och sett på tv. Skidskytte och skidor förståss. =D Dessutom är det ishockey!!! Inte konstigt att jag har ont i rumpan, håller väl på få sitt sår!

Näpp nu ska jag bli mer delaktig i fotoväljandet till digitalramen som vi ska ge i julklapp. Man vill ju int ge bort nått foto där man inte visar sej från sin bästa sida! Heller hur??

Ha det!

1 kommentar:

Nim sa...

Vi har också fått upp granen, en i plast. Foten satt kvar sen i fjol och toppen fick vi nästan inte fast. Den har en hel del skadade grenar och av utrymmesskäl uppressad mot spegelväggen i hallen. Jag satte upp ljusen och dottern gjorde resten. Men den blev snygg trots sina brister.

Ha nu en riktigt god jul.

Kramar

Maj