Tid: ca 15 min + 25 i ugn Ugn: 225 grader
200g färska lasagneplattor
500g laxfilé utan skinn
½ fänkålsstånd
1 bit ädelost, 140g
1 dl riven ost
3 dl gröna ärtor
BÈCHAMELSÅS
25g smör
½dl vetemjöl
7 dl mjölk
salt o peppar
TILLBEHÖR
en god sallad
* Sätt ugnen på 225
* Skär fänkålen i små bitar och förväll i lättsaltat vatten.
* Smält smöret till såsen i en kastrull, tillsätt mjölet, rör om till det löser sej. Späd med mjölk och låt koka i 5 min. Smaka av med salt o peppar.
* Klipp eller skär lasagneplattorna i 7 cm breda remsor.
Tärna laxen.
* Varva sås, lasagneplattor, lax, fänkål, smulad ädelost och ärtor i en smord ugnsform. Börja och avsluta med sås, ädelost och riven ost i nämnd ordning.
* grädda i ca 25 min i nedre delen av ugnen. Lasagneplattorna ska vara mjuka.
Vad vi märkte var att det kan behövas lite mer sås, tyckte det var snålt med 7 dl! En liter sås, och ta det man behöver av den litern, verkar mer rimligt. Och även mer ädelost!! Den gjorde inte av sej så mycket.
Jag tog en blandning av ärtor, maj och paprika i stället för bara ärtor. Man kan säkert byta ut det mot grönsaker som man gillar.
Och LÅT VILA!!! Vi var hungriga så vi åt en ganska "blöt" lasange, andra omgången, snålomgången, var perfekt!
En jättegod lasange! Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar