Winston Churchill sa


Winston Churchill sa:
"Det omöjliga tar bara lite längre tid"


fredag 24 september 2010

På luffen

Tågluffen!

Torsdagen blev ett äventyr! Mats fyllde år och vi förstod att han hade fixat nått speciellt, eftersom det var så viktigt med tiden. Men vi trodde det var bordsbeställningen på restaurangen.
Tji fick vi.
Robert och jag tog bussen till Umeå mitt på dan. Kom fram vis tvåsnåret, landade i Emmas lägenhet. Tittade på damhandbollsmatchen mellan Rumänien -Sverige 27-27, och ändå gick visst inte Sverigevidare! Vi fick ORDER om att vara klara 15.40, då skulle vi hämta upp Emma sen.....

Ja sen ja =D
Blev det en överraskning!
Mats hade fixat biljetter till Umeå-Ö-vik tur o retur med Botniabanan! Och vilket tåg! Först och främst känns det inte att man åker tåg. Det var nästan fullt på tåget, men det kändes aldrig trångt som det kan kännas i en buss.
Efter 55 minuter var vi framme i Ö-vik.
Där hade Mats beställt bord på en Pizzeria MammaMia. Supergod mat och jätte trevligt.

Dessutom gångavstånd från tågstation. Ja det var faktiskt gångavstånd ända till centrum! Vi hade en trevlig middag, det öppnades presenter, käkades efterätt "Tira mi so" jättegott, men alldeles för stora bitar. Robert diskuterade whisky med kyparen. =D Och jag tror han hann med att förhandsboka restaurangen till nästa dansmara till våren! =D
Stationen i Ö-vik är trevlig. Man har byggt ihop gammalt och nytt, ett K-märkt hus med en glasbyggnad.
I det gamla huset "Kulturfabriken" hade de en massa på gång. Ett tryckeri i bottenvåningen, och en massa ungdomar höll på med nått på en annan våning.

Vi åkte med sista tåget tillbaks till Umeå, tror det var vid åtta tiden. Så när vi kom fram försökte jag ta ett foto av station i Umeå, men det var för mörkt, det blev bara suddigt!

Efter vi lämnat av Emma, skjutsat Robert till en kompis, hämtat grejer i Mats lägenhet , ja då drog vi hemåt. Var väl hemma vid halv elva ungfär. Ja hemma och hemma vi hämtade ju Kiba hos farfars.

Summan av kardemumman kan man säga är:
Att det var en supertrevlig kväll!
Det kändes som norrland krymte! Inte alls så långt till Ö-vik längre.
Och jag vill ha hit Norrbotniabanan!

Ja menar, resan till Umeå tog ca 2 timmar/ 168:-
Resan till Ö-vik från Umeå tog 55 MINUTER/ 121:-

Och redan har studenter och arbetare börjat åka tåg i stället för att pendla mellan städerna!
Tänk om vi fick upp den hit! Då kanske det inte gjorde så mycket att åka till en annan stad och jobba. Det där lät konstigt. Vad jag menar är att man kan bo kvar och kanske pendla till Umeå eller Luleå och jobba. Miljövänligt dessutom!
Och det var väl det dom ville i regeringen...ta jobben där dom finns, eller??? Eller man kanske missuppfattade dom...det kanske var töm Norrland, låt folket fylla upp storstäderna....

NÄÄ hit med Botniabanan! Bara för att vi är lite folk här uppe, ska vi väl ha samma möjligheter och bekvämligheter!
BYGG NU!!

Ha det!

1 kommentar:

Nim sa...

Hejsan!
Visst är det bra med tåg. Min man ska börja åka det istället för att köra bil till ö-vik, men tyvärr är det ju lite riskabelt nu. Det blir ofta stopp och tiderna blir svåra att hålla, det står bussar i nordmaling och i ö-vik redo att rycka ut om tåget blir stående. Men det är nog bara "barnsjukdomar", om ett tag funkar nog allt perfekt. Känns skönt att ha mannen på tåget istället för på en snöig E4.

Hoppas allt är väl med dig och att livet leker.
Kramar
Maj