Winston Churchill sa


Winston Churchill sa:
"Det omöjliga tar bara lite längre tid"


tisdag 1 september 2009

Borta bra men hemma bäst!



Inte för att jag vill klaga, men det ÄR alltid skönt komma hem till sin egen säng!
Vi har haft det himmal skönt på våran lillsemester nere i Göteborg. Och träffa släkt som man nästan inte har sett på 20 år,är inte helt fel! Och apsolut förlängesen, förstår inte hur det blir så här! Vi har ju bra förbindelser, tåg, flyg och vägarna är inte heller ofarbara.....

Vi bodde hos Mats kusin i på Vässingsö. Väldigt fint bor dom, nästan alldeles själv...nä det är många hus runtom, men man ser dom inte. Nära till vatten, en havsvik som går in. Plommonträd...suck....äppelträd och ett GIGANTISKT körsbärsträd, har aldrig sett så stort!
Men man blir inte lite avis på hur bra det växer, och alla olika lövträd som finns, som inte växer här utan måste planteras. Plockade plommon varje dag, söta goda..hmmmm
Ja, höns hade dom oxå, och tupparna, dom var fler, väckte oss första morgonen, men sen slutade jag höra dom.
Bilden där uppe föreställer ett förvildat äppelträd, det fanns massor av den sorten!
Vi besökte Tjolöholms slott en dag. Och det var jädrigt otur att man inte fick fota inne! Skulle inte ha nått emot att ha det som sommarstuga...hm, bara nån stod för driftskostnaden! Men det var ett modernt slott med centralvärme, indraget vatten, toalett och dusch. Det byggdes iaf i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.
Sen var vi till en kusin till i Göteborg, i Majorna. Henne har jag inte träffat sen min son var nästan nyfödd
...hemska tanke det är snart 24 år sen! Vad jag verkligen ångrar nu är att jag inte tog ett foto av deras innergård! jag blir riktigt arg! För den måste vara varje unges dröm! Det var ett STORT berg! Hade det varit här, hade nån "smart" ingengör, sprängt bort det och byggt en tråkig lekplats eller fler hyreshus! Men dom hade byggt runt om och sparat klipporna, där uppe hade det för gammalt stått småhus med trädgårdar. Så det växer fortfarande äppelträd och körsbär uppe på berget! Och hyresgästerna har gjort en uteplats en bit upp, med bord och bänkar och utegrill. Jättetrevligt.....jag bestämde direkt att när jag kom hem skulle jag göra om våran "innergård".....som om det skulle gå!! Om du läser det kära kusin får du gärna rätta mej om jag skrivit fel.
Ja, sen var vi ju på Finnkampen och det var ju en upplevelse bara att stå i högen av folk och sjunga nationalsången....som jag inte kan....Och bara hålla reda på vad och vilka som tävlande! Folk skrek och jag skrek VAD, VEM, VARS!! Friiidrott gör sej bättre på tv! Men nu har jag iaf sett alla våra kända idrottare, som just nu är friska, dom är exakt 2-3 cm stora!! =D
Men vi vann ändå!!! Vi har tagit en del foton, men det här tyckte jag var roligt, för man vet inte om Musse klarar hindret eller hur det går! Han kom iaf tvåa.

I slutet blev det ju det sedvanliga doppet av ledare! han hade lovat att springa ärevarv om både dam och herrar vann, i Kronbergs löpardress...den satt NÅGOT tight!!! Ingen vacker syn!

Sen hann vi vara ner till Ramlösa och hälsa på Mats farbror. Men vilka vindkraftverk dom har ner mot Helsingborg! Annat än dom sex som är ner mot Umeå! Och 120 vägar är inte heller helt fel. Som tur var hade vi en gps, annars vet jag inte om vi komit rätt nångång under resans gång! När det börjar bli trefiligt och man inte hinner läsa vars man ska ta av...ja det är annat än E4:an genom staan det!!
Igår reste vi hem till Västerbotten igen. Bilden förställer Holmsund utanför Umeå. Steg upp 04.50...var deffinitivt INTE på gott humör! Men jag sov tills vi landade på Arlanda, sen blev det ju att vänta tre timmar innan flyget gick till Umeå! Där hämtade dotra oss, med jolmande vovve!
Sen var det ju "bara" 13 mil hem...OCH en massa körande fram o tillbaks mellan stygan och staan innan kylskåpet var fullt igen. Kan ju säga att jag var döslut igår afton! Satt vid datorn en stund, men efter ett tag började MSN-gubben att röra på sej, det är sant! Den dansade! Då insåg jag att det var bara att stänga ner och gå i säng!

Har tagit ett par bilder av mina andra liljor som NU har slagit ut, men det får komma nästa gång jag skriver!
Ha det för nu ska jag vila!
Byebye!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken härlig resa du har gjort,blir nästan avis,men var ju till Göteborg i våras.Visst är det en fin stad.
Härligt att ha dig hemma igen.
När kommer du hem från stugan?Saknar att träffas dig på torsdagar hihi.
Ha det så bra.
Kram Anne