ca 25 kulor
200 gr mörk blockchoklad (60-70 %)
1½ dl vispgrädde
2 tsk snabbkaffepulver
1½ dl florsocker
25 gr rumsvarmt smör
2 dl kokosflingor
florsocker eller kakao
ca 300 gr vit choklad
mörk choklad
Hacka chokladen. Lägg i en skål med grädden och värm över sjudande vattenbad tills all choklad smält. Rör ner snabbkaffet. Ta skålen från värmen och blanda ner florsocker, smöret i små klickar och kokos. Lår svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in tryffelsmeten i kylen och låt stelna.
Doppa en klick av smeten i florsocker eller kakao så att det inte fastnar i händerna och rulla till en kula. Lägg kulorna på en bakplåt med bakplåtspapper och ställ i frysen ca 1 timme.
Smält vitchoklad i en skål över sjudande vattenbad. Doppa tryffelkulorna i chokladen och lägg tillbaks på plåten med bakplåtspapper. Smält den mörka chokladen och dekorera kulorna.
TIPS! Rulla kulorna i florsocker istället för kakao, efter ett tag är inte den vita chokladen vit längre! Och tag inte ut alla kulor ur frysen samtidigt, utan ta ut lite åt gången så dom är riktigt kalla när man doppar dom i den varma chokladen.
Hoppas det smakar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar