Det är från "Vinterns söta" av systrarna Eisenman.
Tryffel med Fleur de Sel
ca 30 kulor
200 g mjölkchoklad
1 dl strösocker
2 mskvatten
1 dl vispgrädde
1 tsk fleur de sel eller flingsalt
kakao
ca 200 g mörk choklad
*Hacka mjölkchokladen (Tips:fint)
*Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Smält sockret över medelhög värme tills en karamellfärgad sirap bildas.(svårt att få färg,men fungerar ändå)
*Häll i grädden. Var försiktig det kan bubbla till rejält! Om sirapen stelnar, sjud ytterligare någon minut, tills allt är smält.
*Häll blandningen över chokladen. LÅT STÅ några minuter utan omrörning.
*Blanda försiktigt till en slät kräm. Låt svalna i rumstemperatur.
*Rör ner saltet
*Ställ därefter in i kylen för att stelna. Rör om då och då.
*Doppa en klick av tryffeln i kakao så att den inte fastnar i händerna. Och rulla till en slät kula.
*Ställ in tryffelkulorna i kylen i ca 1 tim.
*Smält den mörka chokladen i en skål över sjudande vatten.
*Doppa kulorna i chokladen
*Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper och låt stelna.
Hoppas det smakar och godis kan man göra fast det int är jul, eller hur?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar