Winston Churchill sa


Winston Churchill sa:
"Det omöjliga tar bara lite längre tid"


tisdag 12 januari 2010

Försenat julgodis

Ja...det är väl aldrig försent!
Det är från "Vinterns söta" av systrarna Eisenman.

Tryffel med Fleur de Sel

ca 30 kulor
200 g mjölkchoklad
1 dl strösocker
2 mskvatten
1 dl vispgrädde
1 tsk fleur de sel eller flingsalt

kakao
ca 200 g mörk choklad

*Hacka mjölkchokladen (Tips:fint)

*Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Smält sockret över medelhög värme tills en karamellfärgad sirap bildas.(svårt att få färg,men fungerar ändå)

*Häll i grädden. Var försiktig det kan bubbla till rejält! Om sirapen stelnar, sjud ytterligare någon minut, tills allt är smält.

*Häll blandningen över chokladen. LÅT STÅ några minuter utan omrörning.

*Blanda försiktigt till en slät kräm. Låt svalna i rumstemperatur.

*Rör ner saltet

*Ställ därefter in i kylen för att stelna. Rör om då och då.

*Doppa en klick av tryffeln i kakao så att den inte fastnar i händerna. Och rulla till en slät kula.

*Ställ in tryffelkulorna i kylen i ca 1 tim.

*Smält den mörka chokladen i en skål över sjudande vatten.

*Doppa kulorna i chokladen

*Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper och låt stelna.

Hoppas det smakar och godis kan man göra fast det int är jul, eller hur?

Inga kommentarer: